8 Eylül 24, Pazar

Dünyanın en büyük elektrikli vinci sahaya çıkmaya hazırlanıyor

Mammoet, büyüyen enerji pazarlarına hizmet vermek için 6.000 ton kapasiteli ek bir halka vinç yatırımı yapıyor.

 

Yeni 6.000 tonluk halka vincin ilk parçaları yakında Mammoet’in Hollanda’daki mühendislik merkezine teslim edilecek. Vinç 2024’te teslim edilmesi planlanan ilk projesi için hazırlanırken, fabrikasyon ve üretim devam edecek. Yeni makine dünyanın en yüksek kapasiteli karada konuşlu vinci haline geliyor ve tamamen elektrik enerjisi kullanılarak çalıştırılabiliyor.

Bu 6.000 tonluk halka vincin piyasaya sürülmesi, dünya çapında ağır kaldırma kapasitesinde yeni bir standart belirliyor ve müşterilerin her zamankinden daha ağır ve daha büyük bileşenler inşa etmesine olanak tanıyor. Rakipsiz erişim mesafesi, kanca yüksekliği ve kaldırma kapasitesi ile muadillerinin boy ölçüşemeyeceği kadar karbonsuz bir kaldırma çözümü sunuluyor.

SK6000 adlı yeni halka vinç, selefi SK350 ile aynı mühendislik DNA’sını paylaşıyor. Benzer tasarım ilkeleri ve kaldırma tekniklerini kullanarak müşterilerine süreklilik sağlıyor. Vincin teknolojisinin çoğu, yıllardır dünyanın dört bir yanındaki proje sahalarında başarılı ve güvenli bir şekilde kullanılıyor.

Daha önceki modellerde olduğu gibi, SK6000 konteynerle taşınarak hızlı mobilizasyona ve yerinde montaja olanak tanıyor ve ihtiyaç duyulan her yerde ultra ağır kaldırma kapasitesi sunuyor. Yeni nesil açık deniz rüzgar çiftlikleri düşünülerek tasarlanan vinç hem karada hem de denizde ek kaldırma kapasitesine ihtiyaç duyulan tüm küresel enerji pazarlarına hizmet edecek.

Açık deniz rüzgar bileşenleri ölçek ve ağırlık olarak büyüdükçe, daha fazla kaldırma kapasitesine ihtiyaç duyuluyor. SK6000 bu kapasiteyi sunuyor ve önemli bir tasarım kısıtlamasını ortadan kaldırıyor. Firmadan yapılan açıklamada “En son inovasyonumuz, müşterilerin daha yüksek ve daha büyük türbinleri entegre etmelerine ve ister sabit ister yüzer, daha ağır temeller atmalarına olanak tanıyacak. Geleneksel enerji sektöründe SK6000, açık deniz ve yüzer üretim projelerinin daha da büyük üst modüller oluşturarak entegrasyon süresini kısaltmasına olanak tanıyor. Karada, daha büyük bileşenleri minimum kesinti ile kaldırıp kurarak rafinerilerin aksama sürelerini azaltmasına yardımcı oluyor” denildi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler