Solion Battery, Antalya’da bulunan merkez üretim tesisine ek olarak yatırımına başladığı, seri üretim hattı ile sektöründe yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Solion Battery Ar-Ge Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Barış Açıkgöz, yüksek teknoloji ile rakiplerinden farklılaştıklarını söyledi.
2013 yılından itibaren yerli ve milli imkânlar ile endüstriyel lityum aküler üreten Solion Battery, Antalya’da bulunan merkez üretim tesisine ek olarak yatırımına başladığı, seri üretim hattı ile sektöründe yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Kocaeli merkezli, genç ve dinamik bir mühendislik firması olduklarını vurgulayan Solion Battery ARGE Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Barış Açıkgöz: endüstriyel lityum aküler konusunda yerli ve milli teknolojiyi geliştirmeyi amaç edindiklerini belirterek “Son yıllarda teknolojinin çok hızlı geliştiği yenilenebilir enerji ve enerji depolama sektörüne olan talep her geçen gün artmaktadır. Bu talebi karşılamak için Solion Battery olarak hem yüksek teknolojiyi yatırım yapıyor hem de bu teknolojiyi kullanarak “SOLION Battery” markamız ile dünya standartlarında lityum akü üretimi yapıyoruz. Patenti tarafımıza ait yüksek teknolojileri kullanmak rakiplerimize karşı bizi bir adım daha önde tutuyor” dedi.
Odakta üretim ve verimlilik var
Açıkgöz, yurt içi ve yurt dışı birçok uygulamada kullanılan endüstriyel ekipmanların (forklift, transpalet, manlift, AGV, AMR, towtruck, golf aracı vb.) kullanım ömrünü tamamlamış mevcut konvansiyonel akülerini, yerli üretim Solion Battery Lityum aküleri ile değiştirdiklerini de ifade ederek şu ifadeleri aktardı: “İşimizi hem yurt içinde büyütmek hem de yurt dışına açılmak için sürekli çalışıyoruz. Bize bu anlamda ilk güvenen ve destekleyen devletimiz oldu. KOSGEB’in KOBİGEL desteği ile lityum akü üretimi için seri üretim hattımızı kurmaya başladık. Seri üretim hattında ilk etapta, personel yükseltici platform, temizlik makinası ve golf aracı akülerinin üretimine başlayacağız. On Birinci Kalkınma Planı’nın, üretim ve verimlilik odağı doğrultusunda, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmemizin rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak, üretim maliyetlerini düşürecek ve mevcut imalat süreçlerini geliştirmiş olacağız”.