9 Eylül 24, Pazartesi

eACTROS 600, 40 ton yükle ara şarj olmadan 530 km kat ediyor

Mercedes-Benz Trucks mühendisleri, uzun mesafe taşımacılığına yönelik akülü elektrikli eActros 600 ile Alpler’de yapılan bir test sürüşünü başarıyla tamamladı.

Mercedes-Benz Trucks mühendisleri, uzun mesafe taşımacılığına yönelik akülü elektrikli eActros 600 ile Alpler’de yapılan bir test sürüşünü başarıyla tamamladı. Mühendisler, 40 tona kadar yüklenen prototipi Stuttgart’tan Aichelberg, Kufstein ve Brenner Otoyolu’ndaki Swabian Jura sıradağlarına doğru dik bir yokuştan geçerek Güney Tirol’deki Bolzano’ya sürdüler. Zorlu topoğrafyaya rağmen e-kamyon, 530 kilometrelik yolculuğu ara yükleme yapmadan tamamen başardı ve yaklaşık yedi saatlik bir yolculuğun ardından Bolzano’ya ulaştı. Tek bir şarjın ardından mühendisler, bir kez daha ara şarj olmadan, tekrar yola çıktı. Bu, tam yüklü eActros 600’ün şarj için tek durakta 1.000 kilometreden fazla yol kat ettiği anlamına geliyor. Bu test sonucu, verimli bir sürüş, yüksek akü kapasitesi ve yüksek performanslı geri kazanımın birleşimiyle mümkün oldu.

Seri üretim 2024’te

eActros 600’ün sürücü kabini için yeni bir tasarım dili, Actros serisinin tanıdık görünümünden uzaklaşıyor, IAA’da sunulan konsept prototipinin tasarım öğelerini alıyor ve bunları net hatlar ve aerodinamik şekil ile ileriye taşıyor. İç mekan da güncellendi. Üç akü paketi, eActros 600’ün seri versiyonunu toplam 600 kW’ın üzerinde kurulu kapasiteyle besliyor ve yeni elektrikli aksın bir parçası olarak iki elektrik motoru, 400 kW’lık sürekli bir güç ve 600 kW’lık bir tepe güç üretiyor. Yüksek pil kapasitesinin, ara şarj gerektirmeden 500 kilometre menzile olanak sağlaması planlanıyor. Yarı römork çekiciye ek olarak Mercedes-Benz Trucks, pazara çıkışından itibaren eActros 600’ün sabit kasalı versiyonlarını da üretecek. Bu, müşterilere tamamen elektrikli ulaşımda çok sayıda başka uygulama seçeneği sunuyor. Mercedes-Benz Trucks’taki geliştirme mühendisleri, eActros 600’ü, aracın ve bileşenlerin dayanıklılığı konusunda geleneksel ağır hizmet tipi uzun yol Actros’la aynı gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlıyor. Bu, on yıllık operasyonda 1,2 milyon kilometre anlamına geliyor.
eActros 600’de lityum demir fosfat hücre teknolojisine (LFP) sahip piller kullanılıyor. Bunlar özellikle uzun hizmet ömrü ve yüksek düzeyde kullanılabilir enerji ile öne çıkıyor. eActros 600’ün seri versiyonu, hem 400 kW’a kadar CCS şarjını hem de megavat şarjı (MCS) kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. Kamyonun seri üretimine 2024 yılında başlanması hedefleniyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler